Újabb fejlesztések könnyítik meg a közlekedést Békésen

Karacs Teréz, Békésen Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala (archív felvétel)

A jó idő beköszöntével kezdetét veszi a Kígyó utca és a Csók zug felújítása 47 millió forintos összköltséggel Békésen – tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester.

hirdetés

Egy folyamatos fejlesztési munka érkezett az újabb szakaszához – kezdte a városvezető. A Kígyó utca és a Csók zug burkolatának felújítása, valamint a Csók híd fejlesztése kezdődhet el. Egy összesen 47 millió forintos projektről van szó, a beruházáshoz 7 millió forintos önerő szükséges, melyet Békés a fejlesztési tartalékaiból biztosít.

hirdetés

Ezek a szakaszok városrészeket kötnek össze, és jelentős gyalogos, valamint kerékpáros forgalmat bonyolítanak le. Emellett kiemelt szerepet játszanak a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola megközelítésében. A Belügyminisztérium által kiírt pályázat elnyerésének köszönhetően tehát tovább szépül a belváros. Több járdaszakasz is megújulhatott a közelmúltban, ezáltal a városvezetés gondolkodhat abban, hogy a külső városrészek fejlesztésével folytatja a munkát. Ha pályázati lehetőség adódik rá, szeretnék még a belvárosból kifelé vezető nagyobb utakat is rendbe tenni.

Továbbá tervezik a Békési Galéria épületének energetikai korszerűsítését is, viszont mivel műemléképületről van szó, behatároltak a változtatási lehetőségek. De szeretnék a Május 1. Parkot megújítani, az egyik óvodában pedig egy új tornaszoba létesítése is szerepel a tervek között. Illetve egyre jobban halad a fürdő rekonstrukciója is, hamarosan megtörténhet a feltételes közbeszerzés kiírása.

hirdetés