Már közel húsz éve pörög a Kowalsky meg a Vega

Kowalsky Fotó: Körös Hírcentrum

A járványhelyzet a legtöbb előadóművész életét és naptárát teljesen felborította. A Kowalsky meg a Vega zenekar tagjainak ugyancsak át kellett gondolni a további terveket, ám az elkeseredés helyett a kreativitást, egy új album elkészítését tűzték ki célul. Erről is mesélt Szórád Csaba, Jimmy, az együttes basszusgitárosa a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Két döcögősebb éven van túl a csapat – árulta el Jimmy. 2020 októbere helyett már márciusban elkezdték az Esszencia munkálatait, így Kowa születésnapjára a háromlemezes, 50 dalos alkotás meg tudott születni.   Régi dalokat hangszereltek újra, új dalokat vettek fel hozzá, lényegében Kowa harmincéves munkásságát fogja össze a nagylemez. Ennek a megjelenése miatt sikeres év lett a 2020-as, de 2021-ben már nagyon várták, hogy színpadra is állhassanak.

hirdetés

Erre májusban kerülhetett először sor, ami hatalmas élmény volt mindannyiuknak. A koronavírus óta minden koncertnek nagyobb súlya van, hiszen nem tudható, mikor lesz a következő – fűzte hozzá a basszusgitáros. 2021-ben nagyjából 50 koncertet tudtak adni.

Idén ismét rengeteg előkészület zajlik. 2023-ban már 20 éves lesz az együttes, bár Jimmy szerint a valódi ismertség 10 év után jött el a számukra. Hatalmas bulival és egy új nagylemezzel is készülnek a jeles évfordulóra. Azért is érkezett Jimmy egyedül a stúdióba, mert a többiek a felvételeken dolgoztak aznap is. Őszre szeretnék, ha összeállna a teljes anyag. Addig pedig több új klip is várható, mert úgy látják, erre szintén nagy az igény a közönség részéről.

Ezek alatt az évek alatt pedig nyomon követhető volt, ahogy felnőtt egy generáció, sok régi rajongójuknak már saját családja van. Ettől pedig a közönségük is színesebb, hiszen a szülőkkel már jönnek a gyerekek is. Így gyakran megesik, hogy négyéves a legfiatalabb és hetven év feletti a legidősebb résztvevő. Viszont a zenekar tagjai egyáltalán nem érzik az idő múlását, ugyanolyan lelkesedéssel játszanak, mint korábban. Sőt, azzal, hogy a kisebb koncerteket bevezették a programba, újra felfedezték a régi rezgéseket, energiákat.

Békéscsabáról szólva Jimmy megosztotta, hogy mindig is különleges helyet foglalt el a tagok szívében, a megyeszékhelyre bármikor szívesen jönnek. Kowalsky a középiskolás éveit itt töltötte, focizott is itt, tehát hazajön ilyenkor. Nagyon várják már, hogy újra fesztiválszínpadon szórakoztassák itt a közönséget.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés