Érkeznek a Google Térképre a Volánbusz helyi menetrendjei

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

2022. május 28-tól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz helyi menetrendjei a Google Térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

hirdetés

A közlekedési vállalat a rendszer tökéletesítése érdekében a tesztüzem ideje alatt az utastajekoztatas@volanbusz.hu email címen várja az utasok tapasztalatait és véleményét.  A fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást. A Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017. óta elérhető a Google Térképen.

hirdetés

2022. május 28-tól ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást. Ezáltal közel 70 városban megvalósul a településen belüli utazástervezés is, így az utasok a teljes eljutásukat meg tudják tervezni a felületen. A szolgáltatás egyelőre éles tesztüzem formájában érhető el.

Használatához a Google térképen meg kell keresnünk azt a buszmegállót, ahonnan indulni akarunk. A buszmegállókat kék buszos ikon jelzi.

Mobilon az ikonra kattintva megjelennek azok a menetrend szerinti járatok, amelyek érintik az adott megállót.Választhatunk innen is járatszámot, majd az adott járat napi indulási időpontjaiból a nekünk megfelelőt.

Ugyanakkor a felsorolás alatt (mobilon) időrendben is megjelenik az összes járat, melyek az elkövetkező órákban az adott buszmegállóból indulnak. Egy-egy adott járatra kattintva láthatjuk, hogy a menetrend szerint pontosan mikor indul az adott megállóból, és hogy mikor fog megérkezni az útvonalába tartozó további megállókba.busz menetrend google

Asztali gépen, vagy laptopon mindez hasonlóképpen működik, ám a kikeresett buszmegálló ikonjára nem kell rákattintanunk. A kurzort az adott ikonra irányítjuk, ezt követően egy kis ablakban jelennek meg a buszmegállót érintő járatok. Ha a megjelenő ablakban az első, busz ikonra kattintunk, a képernyő bal oldalán megjelenő sávban az “Indulási tábla megnyitása” opcióhoz kell legörgetnünk, majd rákattintanunk, ha az időrendi felsorolásra vagyunk kíváncsiak. busz menetrend google

A tapasztalatokat, észrevételeket az utastajekoztatas@volanbusz.hu e-mail-címen várja a közlekedési vállalat annak érdekében, hogy a rendszer folyamatos fejlesztésével és tökéletesítésével egyre szélesebb körű és pontosabb tájékoztatást nyújthasson utasainak. A fejlesztés következő lépcsőjében a statikus információk helyett elérhetővé válnak a valós idejű utastájékoztatási adatok, elsőként a helyközi közlekedésben, majd fokozatosan a helyiben is – számolt be a Volánbusz.

hirdetés