Hasznos tanácsok a fürdőzőknek, hajósoknak, vízen sportolóknak

Fotó: Police.hu

Szórólapon gyűjtötte össze a Gyulai Rendőrkapitányság a vízpartokon pihenőknek, illetve a fürdőzőknek, vizeken hajózóknak, sportolóknak szóló információkat. A legfontosabb szabályokat tartalmazó kiadványt a Körösökön ellenőrzéseket végző rendőrök osztogatják.

Az elmúlt hetek kedvező időjárása meghozta a szezonkezdetet a Körösökön. Egyre többen sportolnak, pihennek a vízen és a vízpartokon. A Gyulai Rendőrkapitányság és a Gyula Határrendészeti Kirendeltség rendőrei rendszeresen végeznek ellenőrzéseket azért, hogy felhívják a figyelmet a legfontosabb biztonsági szabályokra. A Gyulai Rendőrkapitányság „Biztonságban vízen és vízparton” címmel egy kiadványt is készített, amelyben a szabályok mellett hasznos tanácsok is olvashatóak.

hirdetés

Többek között kérik, hogy a gyengén úszók csak sekély vízben fürdőzzenek! Ha a szél elsodor egy felfújt játékot, matracot, ne ússzanak utána, mert akár az életük is veszélybe kerülhet! Ittasan ne fürdőzzenek, ne evezzenek!

Közvetlenül étkezés után ne menjenek úszni, felhevült testtel ne ugorjanak vízbe! A gumimatrac nem életmentő eszköz, aki nem tud úszni, matraccal se menjen mély vízbe! A szórólapon a viharjelzésekről és a segítségkérési lehetőségekről is olvasható tájékoztató. (Police.hu)