Tarló és gabonatábla égett Gyula külterületén a 44-es út közelében

Békés megye Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Cseresznyés Dániel tűzoltó hadnagy - Nagykanizsa HTP

Faeltávolításokhoz, műszaki mentéshez és egy nagyobb területtűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit.

hirdetés

Három esetben riasztották Békés megye tűzoltóit meghasadt, kidőlt fák eltávolításához. A délelőtti órákban egy közintézmény udvarába belógó ág szakadt a szomszédos fára, amely veszélyeztette az udvaron tartózkodókat Békéscsabán, a Pásztor utcában. A délutáni órákban egy gesztenyefa törzse roppant meg Békéssámsonon, a Szabadság utcában, majd az esti órákba úttestre dőlt egy nagyméretű fa Kamut külterületén. A káreseteket a békéscsabai és a mezőberényi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók számolták fel motoros láncfűrész, létra és emelőkosaras jármű segítségével.

Megsérült egy gázvezeték Gyulán, a Varsándi utcában. A földmunkálatok közben elvágott kisnyomású gázvezetékből folyamatosan földgáz áramlott a szabadba. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a területet ötven méteres körzetben lezárták, majd védősugár fedezete mellett a gázszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Tarló és gabonatábla égett Gyula külterületén a 44-es út közelében. A közel tizenkét focipálya kiterjedésben égő gabonatábláról a tűz átterjedt a szomszédos erdősáv aljnövényzetére is. Az foltokban közel egy hektáron égett. A helyszínre nagy erőkkel riasztott gyulai, békéscsabai, mezőberényi és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több irányból négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Majd a területet átvizsgálták. Az esethez hármas kiemelt fokozatban hét jármű került leriasztásra, így a területen összesen huszonhat tűzoltó vett részt az oltási munkálatokban. A lángok eloltása és a tűz továbbterjedésének megakadályozása közel másfél órát vett igénybe. A tűzeset során személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

hirdetés