Ötven hektáron égett a gabona Kevermes külterületén

Frissítve 2022.07.04 17.58
Ötven hektáron égett a lábon álló gabona Kevermes külterületén.

A tűzhöz riasztott mezőkovácsházai, gyulai és orosházai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az egységek munkáját munkagép is segítette. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Előzmény:

Ötven hektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt – 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti – tette hozzá.

A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz. (MTI)

Kapcsolódó tartalom: