Kedden is több esetben riasztották a Békés megyei tűzoltókat szabadtéren keletkezet tűzesetekhez

Fotó: katasztrófavédelem

Kedden, a délelőtti órákban kigyulladt a száraz fű Szabadkígyóson, a 4433-as út közelében. Az esethez riasztott békéscsabai hivatásos tűzoltók az ötszáz négyzetméteren égő növényzetet vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd egy helyszínen tartózkodó erőgép a területet körbetárcsázta. A délutáni órákban Gyula külterületén, a 4434-es út közelében gyulladt ki az aljnövényzet. Az ezer négyzetméteren égő vegetációt a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Nem sokkal később Békés közelében, a 4238-as út mentén gyulladt meg a kiszáradt gaz és avar. A négyszáz négyzetméteren égő növényzetet a helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották. A békési esettel egy időben kigyulladt egy búzatábla Orosházán, a Kosztolányi Dezső utcában. A fél hektáron leégett gabonatábláról a tűz átterjedt egy szomszédos tanyaépület tetőszerkezetére. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a búzatáblát és az épületrészt eloltották, majd a területet átvizsgálták.

hirdetés

A délután folyamán kigyulladt az avar Furtán, a Temető utcában. A száz négyzetméteren égő területet a szeghalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották. Ezzel egy időben felcsaptak a lángok Békéscsaba külterületén, a 470-es út közelében, ahol egy erdősáv aljnövényzete lobbant lángra. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Az esti órákban Zsákán, a Mikszáth Kálmán utcában gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet. A száz négyzetméteren égő vegetációt a szeghalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területe átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt – számolt be a katasztrófavédelem.

Fotó: katasztrófavédelem
területtűz
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem