Mozgalmas nyáron van túl a Torna Club Békéscsaba

Torna Club Békéscsaba, Fóri Márta, interjú Fotó: Torna Club Békéscsaba / Facebook

Fóri Mártával a Torna Club Békéscsaba vezetőjével és Vastag Leventével a Torna Club Békéscsaba egyik edzőjével beszélgettünk a nyár eseményeiről és az eljövendő időszak feladatairól.

Vastag Levente elmondta, hogy a nyár mindig a felkészülés időszaka, amely az idén is eredményes volt. Ilyenkor tanulják meg a tornászok az új elemeket, ezt követően ősztől kezdődik a felkészülési időszak, illetve a versenyszezon.

hirdetés

Fóri Márta azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a lányok idén nyáron is reggeltől délutánig edzettek az edzőtáborokban, ahova olyan gyerekek is visszatértek, akik már kétszer, háromszor is részt vettek, akár vidékről, sőt Budapestről is, a jövőben pedig szeretnék, ha nemzetközi táboroknak is helyet tudnának adni. Volt már arra is példa, hogy a nyáritábort követően az esti foglalkozásokon is folytatták a lányok a tornát.

Elmondta, hogy jelenleg többen vannak az utánpótlásban, ezek a kisebb gyerekek jövőre fognak magasabb kategóriában versenyezni, lesznek néhányan ifjúsági versenyzők, serdülők, illetve kezdő haladók és a legkisebbek a zsebibaba korosztályban tornáznak. Mindenkitől hatalmas áldozatot követel ez a sport, már 4-5 éves kortól. A gyerekek alkatától, adottságától, hozzáállásától, szorgalmától függően lehet emelni az edzések mennyiségét.

Levente elmondta, hogy mivel a lányok az edzőteremben töltik az idejük nagyrészét, itt alakulnak ki a barátságok is, de az edzők arra is odafigyelnek, hogy a tornászok gyerekkora megmaradjon.

Márta azzal folytatta a beszélgetést, hogy idén szeptember 5-től lehet járni a Torna Clubba. Szeptemberben ellátogatnak az óvodákba is, de azon kívül is bárki jelentkezhet a szabadidős foglalkozásokra 5 éves kortól. A kezdő edzésekre, az úgynevezett bukfenc akadémiára kisfiúk jelentkezését is várják. Hétfőn és szerdán, illetve kedden és csütörtökön lesznek a foglalkozások. Az ovistorna délután 5-től kezdődik, ide csak kislányok jelentkezését várják, illetve azok kerülnek ide, akikről úgy látják, hogy több figyelmet kell szánni nekik, mert jövőre velük lehet elindulni a zsebibaba versenyen. Akik kinőtték a bukfenc csoportot átmehetnek egy magasabb szintű csoportba a gumiasztaltornára, vagy a sportakrobatikára, ugyan ezekben az időpontokban, csak megnövekedett időtartamban, azaz hétfőn és szerdán, illetve kedden és csütörtökön 18-19.30 óráig.

Az év második felében kezdődik a versenyidőszak. Jövő tavasszal lesz a zsebibaba verseny. Terveznek egy házon belül megrendezendő kisebb versenyt, de ennek lehetőségéről szeptember végén, október elején kapnak információt. Remélik, hogy nagy karácsonyi ünnepséget tudnak tartani, ahogy előző években is.

Kérdésünkre Fóri Márta elmondta, hogy Szujó Hanna a nyár folyamán minden nap edzett a teremben. A közelmúltban Budapestre utazott, mivel felvételt nyert a Testnevelési Főiskolára. A jövőben ott fog edzeni, de természetesen jönni fog Békéscsabára is. Mozgalmas nyár van mögötte, hiszen a világkupákon jó eredménnyel szerepelt. Varga Adrienn is szóba került a beszélgetés során, elmondták, hogy nagy segítségükre van az edzéseken. Az ugrás Európa bajnokaként rendkívül magas színvonalú edzőtárs – zárták gondolataikat..

hirdetés