Három megyében irtják a szúnyogokat a héten

Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye 18 településén, összesen 8500 hektáron irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A beavatkozást napnyugta után kezdik a szakemberek, a készítményt platós gépjárműre szerelt permetezőkkel juttatják a környezetbe – tartalmazza a közlemény. Azt írták, a nyár végi esőzések következtében több helyen jöttek létre kisebb-nagyobb tócsák, állóvizek, ahol újra megindult a szúnyogok fejlődése. Ennek ellenére csak kevés helyen van szükség szervezett szúnyoggyérítésre, mivel az egyre hidegebb időben csökken a kifejlett rovarok aktivitása.

hirdetés

A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés a hét végeztével lezárul. A hétre tervezett munkával együtt összesen 894 települést és 12 budapesti kerületet érintett a szúnyoggyérítés 456 ezer hektár területen – áll az OKF közleményében.

Fotó: Tiszabura, 2022. augusztus 18. Szúnyoggyérítést végeznek a Tiszaburához tartozó Pusztataskonyban 2022. augusztus 18-án. A szakemberek elsődlegesen az úgynevezett ULV technológiát alkalmazzák, amely során platós gépjárműről juttatják a permetet a környezetbe. A kezelések késő este és éjszaka zajlanak. MTI/Vajda János

MTI