Balesetet okozott egy mezőberényi férfi, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 18 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2022. május 14-én, az esti órákban egy segédmotoros kerékpárt vezetve közlekedett Mezőberényben, a Kölcsey lakótelepen, a Hősök útja felől a Liget utca irányába. A fiatal férfi a kismotoron szabálytalanul szállította annak tulajdonosát, úgy, hogy egyikőjük sem viselt bukósisakot. A terhelt a Kölcsey utcában irányváltoztatás nélkül nekiütközött az előtte, az úttest jobb oldali szélén szabályosan parkoló személygépkocsinak, és a járművel elesett. A baleset következtében a kismotoron utasként tartózkodó férfi 8 napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett.

hirdetés

A terhelt megszegte a KRESZ 25.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra, és a rakományra.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés