Nagybánhegyesi telephelyről lopott két férfi rézkábelt

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Nagybánhegyesi telephelyről lopott két férfi rézkábelt, amit az egyik ismerősüknek még aznap eladták. A rendőrök rövid idő alatt azonosították őket. A vevőnél tartott kutatás során pedig az ellopott vezetéket is megtalálták. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lopásról értesítették 2021. november 4-én délelőtt Békés megyében a rendőrséget. A bejelentés szerint előző napon, az éjszaka folyamán egy nagybánhegyesi telephelyről elloptak több mint 200 méter rézkábelt közel egymillió forint értékben. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei még a bejelentés napján azonosították és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két körösladányi férfit.

Kihallgatásuk során elmondták, hogy egy kölcsönkért autóval mentek a helyszínre. Ott a kábelt összedarabolták, úgy tették be és vitték el a járművel. A lopott dolgot nem tartották meg, hanem eladták az egyik ismerősüknek Dévaványán. A vevőnél tartott kutatáskor a rendőrök megtalálták a feldarabolt rézvezetéket, amit lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

A rendőrségen a két körösladányi férfi ellen lopás, míg a dévaványai férfival szemben pénzmosás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. szeptember 5-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu