Judo: Perecz Márk a dobogó legfelső fokán

Perecz Márk a dobogó tetején

Szeptembertől kezdetét veszi a judosok második versenyszezonja. A nyári szünetben sem pihentek a versenyzők, heti szinten dolgoztak a meleg dojoban. Több év után ismét megrendezésre került a BM Kano Judo SE nemzetközi edzőtábora Gyáni János edző vezetésével, ahol 3 ország közel 80 judokája töltötte meg a tatamit.

A szezon első versenyén Perecz Márk képviselte az egyesületet és Magyarországot. A serdülő magyar válogatott keret tagjaként a csehországi Brno városában vett részt nemzetközi megmérettetésen. A tavalyi év bronzérmeseként tért vissza. Márk bokasérülés után, új súlycsoportban -73 kg-ban mérte fel magát a mezőnyben.

hirdetés

Első mérkőzésén fél percen belül ippon értékű dobással búcsúztatta cseh ellenfelét. Szlovén ellenfelét első sikertelen akciója után fojtás technikával, végül leszorítással bírta kopogásra. Márk tovább folytatta magabiztos munkáját, ismét cseh vetélytárssal találta szemben magát, akin 10 másodperc alatt hajtott végre ippon értékű dobást. Az elődöntőben esélyt sem hagyott ellenfelének wazari értékű dobást követően leszorítást alakított ki, ezzel a döntőbe kvalifikálta magát. A fináléban kiegyenlített volt a küzdelem, egészen az utolsó percig, ahol Márk technikás dobással lepte meg riválisát, ezzel a csabai versenyző lett az aranyérem tulajdonosa. Perecz Márk így öt ipponnal és a legfényesebb éremmel zárta a napot.

A közeljövőben az utánpótlás korúak és az U23 korosztály országos bajnokságai következnek, ahol Gyáni János mester válogatottjai nagy esélyekkel indulnak. A békéscsabai ukránok is szépen fejlődnek az egyesületnél a jövőben ők is több megmérettetésen tatamira lépnek.