Nagy gondot okoznak az építőipari körbetartozások

Bődi János / Fotó: BMKIK/Pintér Vince

A Teljesítésigazolási Szakértő Szerv teljesítéséből fakadó viták ügyében járhat el. A működéséről Bődi János, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke beszélt a Békés Megyei Építőipari Kiállításon, Ingatlanbörzén és Családi Napon pénteken.

Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a szarvasi INTEGRÁL Építő Zrt. alapítója, nyugalmazott elnök-vezérigazgatójaként tartott előadást arról, hogyan lehet felgyorsítani az elhúzódó elszámolási viták rendezését.

hirdetés

„Lassan egy évtizede, hogy a parlament elé terjesztettek egy törvényt, amely a körbetartozás rövid úton belüli rendezését szolgálja. 2013 augusztusa óta működik a Teljesítésigazolási Szakértő Szerv (TSZSZ), amely az építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó vitákat segít rendezni. A helyzet viszont kilenc év után sem jobb, sőt rosszabb, mint 2013-ban volt, hiszen több a vitás kérdés” – mondta Bődi János az előadásában, akinek a saját cége volt még érintett olyan ügyben, amelyben a TSZSZ-hez kellett volna fordulni. Pedig mintegy száz dolgozót és több alvállalkozót is foglalkoztatnak.

Hangsúlyozta, a TSZSZ-hez kérelmet adhat be és így a szakértői eljárás lefolytatását kérheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó. A megye középtájban áll a panaszok számában.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara