Nyolcvankét gömbkőrissel bővült a békési babafasor

Fotó: Polgár Zoltán / Facebook

Nyolcvankét gömbkőrist ültettek el az elmúlt egy évben született gyermekek és családjaik tiszteletére szombaton reggel Békésen, a 470-es út mellett haladó kerékpárút mentén – számolt be Facebook oldalán Polgár Zoltán, a település alpolgármestere.

hirdetés

Békés Város Önkormányzata 2020 tavaszán indította útjára a „Mert Fából lesz az Erdő” faültetési programot. A védőnők folyamatosan felkeresik az újszülött babák szüleit, és egy adatlap kitöltésével igényelhetnek facsemetét a kisbabájuknak. 2020 őszén 50 család facsemetéje került elültetésre, 2021-ben 170 facsemete, ezek közül 64 fa a Csabai úti kerékpárút mellett növekszik.

A jó hangulatú eseményen gyerekek, szülők, nagyszülők egyaránt jelen voltak. „Nagyon köszönöm, hogy ennyien eljöttek, és részt vettek a programon. Ezzel tovább bővült és szépült a Babafasor a csabai úton. A facsemetéket, ahogy eddig, ezentúl is gondozni, és öntözni fogjuk” – fogalmazott bejegyzésében Polgár Zoltán.

Idén 156 család jelentkezett a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programra. Hetvennégy család kérte, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre a szilvafákat szerdán délután ki is osztották, az említett nyolcvankét gömbkőris pedig szombaton reggel került a helyére. A programban összesen már 376 fát ültettünk el.

hirdetés