Kéz-és körömápolók mestervizsgáztak Békéscsabán

körömápolók mestervizsgáztak Békéscsabán

Kéz-és körömápolók tettek mestervizsgát a hétvégén, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A legtöbben a Viharsarokból érkeztek, de volt, aki Vecsésről járt Békéscsabára tanulni.

hirdetés

Szinte tapintható volt a feszültség szombaton a kéz- és körömápoló gyakorlati mestervizsgán. Nem volt véletlen az izgalom, a rutinos kézápolók az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott felkészülésen hónapok óta készültek és tanultak a megmérettetésre, ahol a gyakorlati feladatokon túl többek között vállalkozásismeretből vagy éppen pedagógiából kellett vizsgázniuk három nap alatt. Verovszki Tímea, a megmérettetés elnöke elmondta, a gyakorlati vizsgán plusz nehézséget jelentett, amikor nemcsak a saját, hanem sorsolt modellnek is körmöt kellett készíteniük. Nagy hibát nem véthettek, hiszen a vizsgán csak a sérülésmentes kézmunka volt értékelhető.

hirdetés

Mindenki másért szeretett volna mester lenni: többen tanítani szeretnének, van, aki az ismereteit bővítette, másnak a vállalkozásához kellett a papír, megint más szakmai rangra vágyott. A gyulai Kovács Nikolett tizenhét éve foglalkozik a szakmával, a szakember a szakmai előmenetele miatt tett sikeres mestervizsgát. A vésztői Pruha Anita Mariann 13 éve dolgozik műkörmösként mellékállásban és szeretett volna továbblépni szakmailag, illetve tanulókat is foglalkoztatni, ezért tanult tovább. Nem adja fel a főállását sem, építőmérnökként a MÁV Zrt.-nél dolgozik főállásban, mellette útépítést is oktat a Vízmű középiskolában. A nagy szerelme viszont a kézápolás.

Kéz-és körömápolók mestervizsgáztak Békéscsabán
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
Fotó: Pintér Vince/BMKIK
Fotó: Pintér Vince/BMKIK

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

hirdetés