A vétlen sofőr halt meg a Mezőberény közelében történt balesetben

halálos baleset a 47-es főúton Fotó: Police.hu

Halálos közlekedési baleset történt 2022. november 18-án reggel 6 óra 30 perc körül Békés megyében, a 47-es számú főúton, Mezőberény közelében.

A rendőrség közlése szerint, egy mezőgazdasági gép mögött feltorlódott kocsisort előzött egy személygépkocsi vezetője, de a manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy neki szemből érkező autóval. A balesetben a szemből érkező kocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, az előző autóst súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

hirdetés

A történtek kapcsán a rendőrség ismét nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy ősszel, illetve télen a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz. A nappalok rövidülésével egyre többet kell sötétben, szürkületben vezetni, és köd, eső, hóesés, fagy is gyakran nehezítheti a közlekedést.

hirdetés

Nagyobb követési távolságot kell tartani, és be kell tartani a sebességhatárokat, illetve ha jelentősen lecsökkent a látótávolság, vagy csúszik az út, a megengedettnél is lassabban kell hajtani. Előzésbe pedig csak akkor szabad belekezdeni, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható, a közeledő járművek távolságát, sebességét jól meg lehet becsülni. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, figyelmesen és legyenek türelmesek!

Az RTL Híradó összeállítása:

 

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu 

Utoljára frissítve: 2022.11.18. 19.54

 

hirdetés