Átadták a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium új, Wienerberger szaktantermét

Vásárhelyi Pál Wienerberger szaktanterem Fotó: Körös Hírcentrum

Az intézményben nyár elején kezdődtek a munkálatok, a tanév elején pedig már birtokba is vehették a magasépítész szakos tanulók az esztétikus szaktantermet. A minden szakmai igényt kielégítő tanterem elkészültét a Wienerberger zRt. közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatta.

A projekt megvalósításának köszönhetően a tananyag elsajátítása során a diákok számára közvetlenül rendelkezésre állnak a szükséges szerkezetek, építőanyagok, illetve a korszerű oktatástechnikai eszközök. A tanterem újabb lehetőséget biztosított ahhoz, hogy hatékony szakmai felkészítői munka folyhasson a technikum építőipari képzésében.

hirdetés

A nemrég befejezett Wienerberger szaktantermet ünnepélyes keretek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át péntek délután. Az eseményen beszédet mondott Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója, valamint Tarsoly József, a Wienerberger zRt. Igazgatóságának elnöke. Az átadó ünnepségen jelen volt Uhljár Erik, a Békéscsabai Szakképzési Centrum kancellárja, illetve Schnider György, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója.

Vásárhelyi Pál Wienerberger szaktanterem
Fotó: Körös Hírcentrum

„Nagyon fontos, hogy hasonló termekben kepézzünk szakembereket, akik később képesek lesznek arra, hogy ezeket a kiváló anyagokat házakká és otthonokká alakítsák. Ezzel a tanteremmel célunk, hogy ezt elősegítsük. Öröm számunkra, hogy abban a városban kezdhetjük ezt el, ahol gyárunk is van” – fogalmazott Tarsoly József.

Schnider György, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója beszédében kiemelte, azzal, hogy a Wienerberger zRt. a Békéscsabai Szakképzési Centrum minőségi szakképzése mellé állt, találkozhatott a vállalat szándéka az intézmény céljaival.

„Intézményünk igazgatójaként, és mint építész szakmai tanár elmondhatom, hogy rendkívüli érzés egy olyan szaktanteremben tanítani, amely tervezésének, előkészítésének és kivitelezésének is aktív részese lehettem. Biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hatékony szakmai felkészítői munka folyhasson az építőipari képzésünkben. Ez összhangban áll a tanulók és az oktatók tanulási és tanítási céljaival” – Fogalmazott Schnider György. Hozzátette, a Vásárhelyi Pál Technikum évek óta több egyetemmel és céggel áll partneri kapcsolatban. Együttműködésük nyomán képzéseik olyan minőségi szakmai tudást, alapot adnak a tanulóiknak, amellyel később magabiztosan érvényesülhetnek a felsőoktatásban, illetve a munkaerőpiacon. Az újonnan kialakított szaktanterem a jövő technologiáit nyújtja a jelenben a diákok számára.

Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum

 

hirdetés