Apát és fiát érte áramütés Sarkadon

baleset, Szalagkorlátnak, kisbusz, nagyszénási, gyulán, Tótkomlóson, kigyulladt villanyvezeték, gázszivárgás Békéscsabán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Egy apát és a fiát a kerítés mellett áramütés érte szerda este Sarkadon, a Sarkadkeresztúri úton.

hirdetés

A gyulai hivatásos tűzoltók a lakókat megkérték az épületet elhagyására, majd egy térerő detektor segítségével az ingatlant alaposan átvizsgálták. Az egység megállapította, hogy a családi ház elektromos hálózatában zárlat keletkezett, melynek következtében a gázvezeték, a gáztűzhely, valamint a konvektorok és a kerítés is feszültség alá került.

hirdetés

Az egység az épületet áramtalanította, majd az áramszolgáltató megérkezéséig a területet biztosította. Az áramütést ért két személyt további megfigyelésre a mentőszolgálat biztonsági okokból kórházba szállította.

Az áramszolgáltató szakemberei a megtalált zárlatos részt kiszakaszolták, majd az épületbe az áramot visszakapcsolták. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a konyha kivételével, minden helyiségben az áramszolgáltatás továbbra is biztosítva maradt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés