Közel másfél millió forint gyermektartásdíj hátralékot halmozott fel egy békési férfi

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal az apával szemben, aki az elmúlt évek során közel 1.500.000.-Ft összegű gyermektartásdíj hátralékot halmozott fel.

A 24 éves büntetett előéletű békési férfit a Békési Járásbíróság 2018 májusában a felek egyezségét jóváhagyó végzésében arra kötelezte, hogy az akkor 1 éves gyermekének a tartására fizessen meg havi 25.000.-Ft összegű gyermektartásdíjat a gyermeket nevelő édesanyja részére. A férfi a gyermektartásdíj fizetési kötelezettségének önhibájából nem tett eleget annak ellenére, hogy az évek alatt egyszerűsített foglalkoztatás keretében több munkáltatónál is végzett munkát.

hirdetés

2022 júniusáig 1.350.000.-Ft hátraléka halmozódott fel, amely miatt a Szeghalmi Járásbíróság 2022. augusztus 03-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével a tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt 220 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

A büntetés azonban nem hozta meg a kívánt eredményt, a terhelt továbbra sem tesz eleget tartásdíj fizetési kötelezettségének és további 150.000.-Ft hátralékot halmozott fel, ezért került sor vele szemben ismét vádemelésre – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti: