Súlyosan megsérült egy 5 éves kislány, akit megharapott egy kutya Gyomaendrődön

kutyaharapás Gyomaendrődön Kiemelt kép illusztráció! Fotó: iStock

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés kiszabására tett indítványt egy 44 éves büntetett előéletű gyomaendrődi férfi ellen, akinek a figyelmetlensége miatt kiszökött egy kutya az utcára és ott megharapott egy 5 éves kislányt – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A férfi 2022. augusztus 19-én az esti órákban érkezett meg gyomaendrődi lakóhelyére, leparkolt a közelben, a házhoz ment, és kilinccsel kinyitotta a csukott, de nem zárt kertkaput. Ekkor a kertkapun át kiszökött az utcára az élettársa tulajdonát képező tigriscsíkos, ivartalanított, keverék fajtájú kutya és ott megharapta a szüleivel és két kiskorú testvérével kutyát sétáltató 5 éves kislányt.

hirdetés

A kislány a kutyaharapás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A kutyatámadásra azért került sor, mert a terhelt az állat más személyek irányába esetlegesen megnyilvánuló agresszív magatartásával, támadásával kapcsolatban a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, és nem kellő gondossággal, óvatossággal nyitotta ki az utcai kertkaput, annak ellenére, hogy az eb közvetlenül ezt megelőzően a kerítésnél, a kertkapu közelében ugatott.

 

Ez is érdekelheti: