Ukrán kormányzó: az orosz erők több Donyeck megyei településre mértek csapást

Orosz légicsapások értek hétfőn egy iskolát, valamint lakóépületeket, üzlethelyiségeket és kávézókat a donyecki régióban, a Kosztyantinyivka közelében fekvő Ivanopillja faluban egy helyi lakos életét vesztette, ketten megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó a Telegramon.

hirdetés

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők a nap folyamán 3 rakéta- és 22 légicsapást indítottak, valamint több mint harminc támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel. “Az orosz erők fő erőfeszítéseiket változatlanul Kupjanszk, Liman, Bahmut, Avgyijivka és Sahtarszk irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják” – fejtette ki a kijevi katonai vezetés közleményében. Hozzátette, hogy Donyeck megyén kívül Harkiv megyében több mint húsz település környékére mértek csapásokat az oroszok, ezen felül az északkeleti Szumi megyét is érte támadás.

hirdetés

A déli Herszon megyében a közlemény szerint az orosz erők a megszállásuk alatt álló körzeteket is lőttek, hogy ezekért a támadásokért az ukrán hadsereget tegyék felelőssé. Ezzel egy időben az ukrán légierő 16 csapást mért orosz élőerő- és haditechnikai eszközök koncentrációs területeire, és eltaláltak egy ellenséges légvédelmi rakétarendszert – közölte a vezérkar.

MTI

hirdetés