Az orosz erők csapást mértek Kramatorszk központjára

Az orosz erők kedden rakétacsapást mértek a Donyeck megyei stratégiai jelentőségű Kramatorszk város központjára, a támadás következtében egy helyi lakos életét vesztette, és legalább hárman megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

hirdetés

A tisztségviselő hozzátette, hogy az előzetes információk szerint hat többszintes lakóház rongálódott meg. A főügyészi hivatal később azt közölte, hogy egy orosz rakéta becsapódott az egyik többszintes lakóházba, a romok alól négy sérültet hoztak ki, egyikük azonban a kórházban meghalt. Még folytatják a kutatást túlélők után a romok alatt – tette hozzá a főügyészség.

hirdetés

Az ukrán déli műveleti parancsnokság közölte, hogy reggel Odessza megyét is orosz légitámadás érte. A tenger felől érkező Szu-24-es repülőgépek négy radarellenes rakétát lőttek ki. A jelentés szerint a rakétákat a tenger felett megsemmisítették, de a tengerparton egy óvodaépületet és több magánházat megrongáltak a lezuhanó rakétadarabok és a robbanáshullám. Személyi sérülés nem történt.
Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányója arról adott hírt, hogy az orosz erők tüzet nyitottak a régióban lévő Vovcsanszk városára, eltaláltak egy civil személyautót, aminek következtében egy nő életét vesztette.

Kedden kora délután kétszer is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A légierőnél közölték, hogy ez általában akkor történik, amikor Kinzsal típusú rakéták hordozására alkalmas orosz MiG-31K vadászgépek szállnak fel.

MTI

hirdetés