Nem lehet panasz az időjárásra: 20-25 fok jön a következő napokban

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Pénteken és a hétvégén sem fogunk fázni, viszont szombaton északon, északnyugaton, vasárnap már több helyen lehetnek záporok, zivatarok az Időkép előrejelzése szerint.

hirdetés

Meleg levegő tölti ki a Kárpát-medencét a következő napokban, így igazán kellemes időre készülhetünk, a maximumok pénteken és a hétvégén is 20 és 25 fok között alakulnak, sőt délen szombaton és vasárnap 26-27 fok is lehet.

hirdetés

A meleg idő mellett hosszabb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de zavartalan napsütésre ne készüljünk. Szombaton északon és nyugaton növekedhet meg délután erősebben a felhőzet, és elszórtan záporok, északnyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap már labilisabb levegő lesz fölöttünk, fülledtebbé válik az idő, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett már több helyen záporok, ziavtarok hozhatnak öntözést.

Nagy szélre sem pénteken, sem a hétvége folyamán nem kell számítani, csupán zivatarok idején támadhat fel a légmozgás. A jövő hét már csapadékosabb időt tartogat, néhány fokkal visszaeshet a csúcshőmérséklet – írja a portál.

hirdetés