Lezárt vizsgálat: figyelmetlenség vezetett súlyos balesethez Mezőberényben

mezőberény kamionos baleset Fotó: Police.hu

Kamion pótkocsijának ütközött egy személyautó Mezőberény külterületén. A kocsiban utazók közül ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült. A baleset azért történt, mert az autó vezetője önhibájából későn vette észre az úton tolatást végző teherautót. A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

Hárman megsérültek abban a balesetben, amely 2022. december 1-jén, 19 óra 15 perc körül történt a 46-os számú főúton, Mezőberény külterületén. Egy félpótkocsis teherautó vezetője be akart tolatni egy mellékútra, ezért a manőver közben elfoglalta mindkét forgalmi sávot. Későn észlelte ezt egy személyautó vezetője, aki szinte fékezés nélkül nekiütközött a pótkocsi bal oldalának. Az autó első és hátsó utasa súlyos, még vezetője, egy 22 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi kihallgatásán elmondta, hogy látta a kamiont, de azt hitte, hogy áll az út szélén.

hirdetés

A pótkocsit már csak akkor észlelte, amikor nekiment, pedig a baleset után nyilvánvaló volt számára, hogy az rendesen ki volt világítva, így elismerte, hogy az ő figyelmetlensége vezetett a balesethez. A rendőrök a 22 éves mezőberényi férfi ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ügyben az Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a nyomozás iratait 2023. május 8-án továbbították az ügyészségre – írja a Police.hu.

mezőberény kamionos baleset
Fotó: Police.hu

Ez is érdekelheti: