Postaládát, kerítést, napozóágyat rongált egy férfi Gyulán

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 44 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki barátnője udvarán randalírozott. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, 100.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

Az alkoholfüggőségben szenvedő férfinak 2023. február 17-ét megelőzően két-három héttel alakult ki intim kapcsolata egy gyulai nővel. Ezalatt rendszeresen aludt a sértettnél. Illetve 2023. február 17-én délutánra is találkozót beszéltek meg azzal, hogy a terhelt vacsorát fog főzni a sértettnél. A nő ezért a megbeszélt nap délutánján autóval kiment a férfiért Gyula-Városerdőre annak lakcímére és behozta Gyulára, ahol a sértett ügyintézés céljából megállt a belvárosban, míg a férfi a kocsiban maradt.

hirdetés

Mivel a terhelt megítélése szerint a sértett sokáig időzött, ideges lett, és a gépkocsiból kiszállva elment bevásárolni, eközben alkoholt is fogyasztott. Ezt követően gyalog elment a sértett Temesvári úti házához. A nem bezárt hátsó kapun bement a sértett házának udvarára, ahol tombolni kezdett. Idegességében és ittassága miatt összetörte a sértett kerítésének egyik elemét. Leszakította és erőszakkal kifeszítette a postaládájának ajtaját, széttört egy műanyag napozóágyat. Illetve hasonló módon megrongált egy rattan kerti bútor szettet is. Ezen felül a férfi a ház esővíz csatornájának egy közel 3 méteres darabját leszedte a házról. Majd azt az ingatlanból kihozva az ingatlan melletti csatornaparton eldobta. Majd kihozta az ingatlanból a sértett kerékpárját és egy sértetlen műanyag napozóágyat és azokat a ház melletti Élővíz csatornába dobta. A sértett a házból végignézte a tombolást, majd értesítette a rendőrséget.

A csatornába dobott vagyontárgyakat a tűzoltóság kiszedte és azokat a sértett sérülésmentesen visszakapta. A férfi pedig a nyomozás során a sértettnek okozott 54.000.- Ft rongálási kárt megtérítette. A terhelt által tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen – adott tájékoztatást Békés Vármegyei Főügyészség.