Újabb kétezer méhész kap támogatást

méh, méhek, méhész, méhészeti Fotó: Pixabay

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent „Méh állatjóléti támogatás” című pályázat újabb csaknem kétezer méhész számára nyújt segítséget mintegy 2,7 milliárd forint összeggel – közölte Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a méhek jólétét előtérbe helyező méhészeti tevékenység támogatásáért az Agrárminisztérium 2022. június 3-án hirdette meg felhívását. A pályázat kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart.

hirdetés

A kiírás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését, a méh-egészségügyi problémák megelőzését célozza meg azáltal, hogy a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség betartásával támogatást nyújt a méhek higiéniai és állatvédelmi feltételeinek biztosításához. A pályázati feltételek betartása esetén méhcsaládonként és évente 15 eurónak megfelelő forintösszeg a támogatás mértéke – emelte ki Nagy István.

A pályázat kapcsán a mostani nyertesekkel összesen immár mintegy 3300 kérelmet támogatnak, csaknem 4,5 milliárd forint összegben és folyamatosan halad a még hátralévő kérelmek feldolgozása – tájékoztatott az Agrárminisztérium Sajtóiroda.