Folytatódik az Orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelőjének felújítása

orosházi kórház felújítás Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet / Facebook

A beruházás második üteme június 13-a, kedd reggel indul, ami érinti a fedett átjáró végén lévő épületrészt, a “nyaktagot”. A felújítás ideje alatt szünetel a kórház főépülete és a szakrendelő közötti földszinti átjárás, a dolgozók, betegek, látogatók, betegszállítók más útvonalakon közlekedhetnek.

hirdetés

Jelentősen megújul a szakrendelőt a főépülettel összekötő “nyaktag” rész. Kibontják a belső és külső udvarra néző régi, elavult szerkezetű vas ajtókat, helyükre modern, kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező műanyag nyílászárók kerülnek. A főporta irányába légfüggönnyel ellátott automata (fotocellás) ajtót építenek be, ami könnyíti és gyorsítja majd a ki és bejutást az épületbe a hordágyon, vagy mozgássérült kocsikon érkező betegeknek. Emellett kicserélik a régi és kopottas járólapokat, valamint tisztasági festést végeznek a falakon kívül és belül.

hirdetés

A betegek biztonsága érdekében a felújítás ideje alatt a fedett átjáró végén lévő épületrészben szünetel az átjárás, így onnan sem a szakrendelő, sem a kórház főépülete, sem az étkezde és a patológia felőli hátsó udvar nem közelíthető meg.

Betegutak a felújítás alatt

Ezen idő alatt a belső udvarnál, a gyógyszertár melletti ajtón az alábbi épületrészek közelíthetők meg:
– fekvőbeteg osztályok
– betegfelvétel, központi előjegyző pultok, pénztár
– laboratórium, röntgen, CT, ultrahang, gasztroenterológia
– ebédlő – ebédjegy kiadó pénztár
– patológia
– Egészségfejlesztési Iroda

Az ebédlőbe és a patológiára az aulában balról, az Egészségfejlesztési Iroda irányába vezető kis folyosón keresztül lehet eljutni.

Szakrendelőből a főépületbe – a 2. emeleten

Akinek a szakrendelőből diagnosztikai vizsgálatra (labor, ultrahang, röntgen, CT) kell mennie, az a szakrendelő 2. emeletén, a kardiológiai rendelők irányában (lépcsőháztól és liftektől jobbra) található átvezető folyosón juthat el. Természetesen a mozgásukban korlátozott betegeknek a szakrendelőben és a kórház főépületében is használhatók a liftek.

Betegszállítás két útvonalon

A felújítással érintett időszakban a kórházba érkező vagy onnan távozó betegszállítók illetve beteget vizsgálatra hozó hozzátartozók a gyógyszertár felőli bejáratot használva, a szakrendelő 2. emeleti átvezető folyosón, vagy a szakrendelő Könd utcai főbejáratán keresztül érik el a vizsgáló helyiségeket.

Orvosi ügyelethez séta az udvaron

A május óta bevezetett új orvosi ügyeletre a lezárás heteiben szintén módosított útvonalon lehet eljutni. A vizsgálatra érkezők hétköznap 18 óráig használhatják a Könd utcai szakrendelő főbejáratát.

Ezen idő után, illetve hétvégén és ünnepnapon a Kórház utcai főportán keresztül a fedett átjáró alatt elhaladva kell elmenni az épületig, ott a fedett kerékpártárolónál jobbra fordulva, amellett elhaladva a kinyitott nagykapun át juthat el az orvosi ügyeleti helyiség külső, korábbi bejáratához.

Aki az SBO felől érkezik, annak a gyógyszertári kijáratnál kell a központi udvarra mennie, és ott az épület tövében elhaladva juthat el a kerékpártárolókig, majd azok mellett az ügyeleti helyiségig.

A megváltozott betegútvonalakat feliratokkal jelöljük az épület több pontján, kérjük, kövessék az iránymutatásokat, illetve kérjék a rendészek, kórházi dolgozók segítségét.

A felújítás, építkezés zajjal, porral jár, így a betegek és dolgozók megértését, türelmét kérjük.

A beruházás a “Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című, vissza nem térítendő Európai Uniós pályázaton nyert 295 millió forintból valósul meg.

hirdetés