Sikerrel valósult meg a Főzz és segíts!

Pálinkafesztivál Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

A 23. Gyulai Pálinkafesztivál egyik kísérőrendezvényeként, hagyományteremtő szándékkal, 30 meghívott csapat részvételével rendezték meg a „Főzz és segíts!” elnevezésű jótékonysági főzést. A nevezési díjakból befolyt 1,5 millió forintról szóló adománylevelet a helyszínen vette át dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke. Egy esztendeig dr. Rózsavölgyi Katalin pszichiáter szakorvos Békés Vármegye Koraszülött Nagykövete.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a „Főzz és segíts!” jótékonysági főzésre benevezett csapatokat. Hiszen verőfényes napsütésben, családias légkörben, igazi fesztiváli hangulatban, környezetben, harminc bográcsban rotyogott a hungarikummá nemesedett gyulai kolbásszal főzött krumplipaprikás a gyulai vár tövében.

hirdetés

Egyszerre szolgálja a közjót, a közösségépítést, a nemzeti összetartozás és az identitástudat erősítését, hirdeti az élet tiszteletét. Illetve támogatja a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány áldozatos tevékenységét, vagyis a korababák életesélyeinek javítását a Gyulai Pálinkafesztivál égisze alatt első alkalommal megrendezett jótékonysági főzés – hangsúlyozta dr. Takács Árpád.

Aki a gyermekekre épít, az a jövőt építi. A gyermeknapon tartott rendezvény egyik célja éppen az volt, hogy a családokra, a gyermekekre fókuszáljunk. És felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a bajbajutottak segítése, az elesettek támogatása, ez az, amiért érdemes élni – nyomatékosította Békés vármegye főispánja. Dr. Takács Árpád bejelentette: az idei rendezvény sikerén felbuzdulva jövőre a határon túli magyarságot is megszólítva, a nemzeti összetartozás gulyáslevesének elkészítését hirdetik meg. És még több csapat részvételével rendezik meg a jótékonysági főzést.

Egyetlen dolog bánt, hogy nem az én fejemből pattant ki a jótékonysági főzés ötlete. Cégcsoportunk és a pálinkafesztivál szervezői minden jótékonysági rendezvényt támogatunk – fogalmazott Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál fesztiváligazgatója.

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, nevéhez híven a hungarikumok elkötelezett népszerűsítője. Ezért is örömteli, hogy a csapatok helyi alapanyagokból, a hungarikummá nemesedett gyulai kolbásszal paprikás krumplit készítenek – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke.

2017-ben közösségi összefogással, adományokból vásároltuk meg a koraszülött-mentőautót, ami másfél évig állt. Azóta mintegy 900 koraszülött gyermeken tudtunk segíteni. A megfelelő időben, a megfelelő helyre eljuttatni – idézte fel a kezdeti nehézségeket is dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Aki a rendezvényen részt vett, az mindenki igazi koraszülöttmentő. Önök az önzetlen adományaikkal, mi a szaktudásunkkal teszünk a koraszülöttekért. A példás közösségi összefogásnak, a koraszülött-mentőautó működésének köszönhetően a viharsarki korababák semmi hátrányt nem szenvednek – mondott köszönetet az adománylevél átvételét követően a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A pálinkafesztivál, illetve az „I. Főzz és segíts!” Jótékonysági főzés szervezői egy esztendőre dr. Rózsavölgyi Katalin pszichiáter szakorvost kérték fel Békés Vármegye Koraszülött Nagykövetének. Koraszülő édesanyaként számomra a legnagyobb öröm, hogy a gyermekeim szemébe nézhetek. Ígérem, hogy legjobb képességeim szerint a Békés vármegyei koraszülött babák és családok érdekében dolgozom – nyomatékosította dr. Rózsavölgyi Katalin.

A jótékonysági főzésen résztvevő valamennyi csapat oklevelet vehetett át – számolt be a Békés Vármegyei Kormányhivatal.