Egy rendőr meglőtt egy férfit Orosházán

halálos baleset M44, kamion elütött egy férfit

Késsel sebesítette meg édesapját egy férfi Orosházán. A rendőrök többszöri felszólítására, és két figyelmeztető lövés után sem tette le a kést, ezért az intézkedő rendőrök egyike rálőtt.

hirdetés

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. június 12-én 16 óra 6 perckor jelentette be egy nő, hogy otthonukban, egy orosházi tanyán a fia nyakon szúrta az édesapját. A 20 éves férfit kizárták az épületből.

hirdetés

A segélyhívásra érkező rendőrök a tanya közelében találkoztak vele. Nem volt hajlandó igazolni magát, többszöri felszólításra sem tette le a kést. Az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt. A férfi a figyelmeztető lövések után sem tette le a kést, a rendőrök irányába indult, ezért egy másik rendőr rálőtt. A férfit a medencéjénél érte a lövés, a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították. Az apát is kórházba vitték.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt. A történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Police.hu

hirdetés