A moszkvai régióban végrehajtott dróntámadás elhárítását jelentette be az orosz védelmi tárca

Az orosz fővárosban és a moszkvai régióban található létesítmények elleni, keddre virradóra végrehajtott ukrán dróntámadás elhárításáról számolt be az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint “a kijevi rezsim által megkísérelt terrortámadás” során két repülőszerkezetet semmisítettek meg a Moszkva megyei Ogyincovo és Naro-Fominszk felett, egy harmadik, a rádióelektronikai harc eszközeivel “elfojtott” eszköz pedig a Moszkva-City felhőkarcolónegyedben zuhant le.

hirdetés

Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere közölte, hogy a Moszkva-City épületegyüttes egyik tornyának homlokzata 21. szintnél megsérült, az üvegezés 150 négyzetméteren rongálódott meg. Szobjanyin szerint a drón ugyanazt az épületet találta el, amely a vasárnap végrehajtott ukrán dróntámadás során is megsérült.

A TASZSZ hírügynökség közlése szerint a keddi dróntámadásnak nincsenek sérültjei, az incidens nyomán a vnukovói nemzetközi repülőtér működését kedd hajnalban átmenetileg felfüggesztették, a légikikötőt később újból megnyitották.

MTI