Gumifüst, őrült trükkök ismét a Streetfighter Napon

Streetfighter Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már 17. alkalommal gyűlnek össze a motorozás, főleg a stunt műfaj kedvelői Mezőberényben. A Streetfighter Nap azért foglal el különleges helyet a versenyzők naptárában, mert amellett, hogy ez egyfajta szezonzáró, itt már a stuntosok nem a pontokért, hanem a közönség és a saját jókedvükért pattannak nyeregbe, kormányra, ki éppen milyen járműre.

hirdetés

Szikora András a Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület elnökeként szervezi a rendezvényt lassan két évtizede. A kezdetekről szólva megosztotta, szerettek volna egy olyan rendezvényt, ahol a versenyzők is jól érezhetik magukat azon túl, hogy megmutatják a trükkjeiket. Mára a közönség szórakoztatása, az új elemek bemutatása, egyszóval az önfeledt motorozás lett a Streetfighter Nap elsődleges célja.

hirdetés

Az előkészületek rendszerint több hónapot vesznek igénybe, a pálya konkrét ki- és visszaalakítása maga is több nap. Emellett a szombati programot megelőzően ugyancsak több kezdeményezéshez csatlakoznak a motorosok. Rózsaszín pólóban a mellrák elleni küzdelemre hívják majd fel a figyelmet, valamint a Mécses Egyesület fiataljait is megajándékozzák egy motoros élménnyel. Pénteken reggel nyolc órakor állnak neki a versenypálya kialakításának. A hölgyek ekkor kezdik el a szendvicsek készítését, a fellépőket, szervezőket lepik meg mintegy háromszáz darabbal. Számos fellépő már péntek este megérkezik, hogy szombaton megfelelő bemelegítéssel kezdhesse a programot. A valódi őrület 9-10 óra körül indul.

Lesz idén is véradás, a korábbi hagyományokhoz híven. Arra szintén odafigyelnek a szervezők, hogy a show mellett kiállítók, mindenféle érdekességek ugyancsak megjelenjenek. Idén például hosszú drag motorokat és rally autókat tekinthet meg a közönség. A legkisebbeknek egy őrzött ugrálóvárral kedveskednek a szervezők. Az esemény végén következnek a sztárfellépők, őket követi az össznépi gumifüstölés, a közönség legnagyobb kedvence.

A Szikora Andrással készült interjút itt meghallgathatják:

 

Herczeg Balázs “Mókus” számára ez a rendezvény leginkább a felszabadult motorozást jelenti. Ez egy jó közös program a versenytársakkal, ahol szerencsére beszélgetni szintén jut idő. Igyekszik megmutatni az új trükköket is a közönségnek, ehhez több motort hoz majd. A vele készült interjút itt hallhatják:

 

Borbély Kornél is a Streetfighter Nappal zárja az idei évet. Nagyon szereti a mezőberényi közönséget, mintha hazatérne évről évre. Több olyan motoros van, akik már nem versenyeznek, de erre az eseményre mindig ellátogatnak, velük ő maga is itt szokott találkozni. Az ő interjúját itt hallhatják:

 

Bozsoki Zsolt az egyik legújabb arca lesz a mezőnynek. Nagyon megkedvelte a motoros közösséget, emiatt is várja az eseményt. Abban biztos, hogy füst és különböző trükkök színesítik majd a programját. Úgy látja, ha ő élvezi a műsort, akkor az a közönséget is magával ragadja majd. A vele készült interjú itt hallható:

 

Podani Milánt az egyik legnagyobb hazai tehetségnek és reménységnek tartják jelenleg motoros körökben. Azonban az idei évét, felkészülését jelentősen hátráltatta egy sérülés, ami miatt alig ülhetett motorra. Mezőberénybe mindenképpen eljön ő is, és ha teheti, mutat egy-két trükköt. Vele is készült interjú:

 

Kötél István nem csupán fellépőként lesz részese az idei Streetfighter Napnak. 2023-ban őt választották az esemény kampányarcának is, ami számára egy különleges, megtisztelő feladat. Folyamatos résztvevője volt már eddig is a berényi rendezvénynek, imádja a közönséget, örömmel jön most is. A vele készült interjú itt hallható:

hirdetés