Egy sárkány foglalta el a Csaba Center színpadát

sárkány Fotó: Körös Hírcentrum

Egy fém sárkány, egy napóra és több más alkotás, Jónás Tibor körösladányi fémműves remekművei láthatóak szeptember második felében a Csaba Center aulájában és színpadán.

hirdetés

Jónás Tibor hónapokon keresztül készített egy 2×2 méteres sárkányt. Ezt és más egyéb, ugyancsak fémből kovácsolt szobrokat most első alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők Békéscsabán. A kiállítás megnyitójára szeptember 25-én, hétfőn került sor. Az eseményen részt vett az alkotó, valamint Kardos Károly, Körösladány polgármestere, és Hrabovszki György, a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztatóközpont igazgatója is.

hirdetés

Hrabovszki György köszöntőjében kitért arra, hogy a központ megnyitása óta igyekszik többet adni az üzletek kínálatánál. Fontos küldetése a tehetségek felkarolása. Ez a kiállítás a szerencsés véletlenek folytán jött létre, hiszen Jónás Tibor alig néhány hete kereste fel azzal az ötlettel, hogy a fém sárkányát szeretné az épületben bemutatni. Ezzel is arra buzdít minden érdeklődőt, hogy keressék bátran, ha hasonló ötletük, tehetségük van.

Jónás Tibor hobbija a hegesztés, a fémek megmunkálása. Gyermekként kovács szeretett volna lenni, azonban édesapja lebeszélte, így ez a tevékenység csupán hobbi és egy szerelem maradt az életében. A sárkány mellett címereket, egy gitártartót, egy napórát, és több más tárgyat is hozott.

Kardos Károly kiemelte, Jónás Tibor hobbija sokak számára szemet gyönyörködtető alkotásokat szül, öregbítve a település hírnevét is. Gratulált a munkákhoz, és további sok sikert kívánt neki az alkotáshoz.

 

hirdetés