Több száz liter gázolajat csapoltak le egy mezőgazdasági gépből Medgyesbodzáson

gázolajat lopott Fotó: Police.hu

A nyomozók kiderítették, hogy az egyik szomszéd járt át lopni, az üzemanyag mellett kisgépeket is vitt el.

hirdetés

Medgyesegyházán, a rendőrőrsön 2024. január 11-én délután jelentette be egy férfi, hogy a lakatlan, de körbekerített medgyesbodzási telephelyén álló mezőgazdasági vontatójának a gázolajtartályát az elmúlt hetekben megfúrták, és a tankból 350 liter üzemanyagot csapoltak le. Emellett a műhelyből is hiányzik több kisgép.

hirdetés

A nyomozók nem sokkal később előállították a kertlábszomszédban lakó 23 éves fiatalembert, mert azt gyanították, hogy ő károsíthatta meg a gazdálkodót. Nem csalt a megérzésük, a férfi beismerő vallomást tett. Azt állította, hogy január első napjaiban az egyik ismerőse látogatta meg és megkérdezte tőle, nem tud-e gázolajat szerezni. Ezután ment át a szomszédba és kannákkal hordta át az üzemanyagot. Többször is fordult, így tankolták fel az ismerős autóját. Végül a műhelybe ment be, hegesztőt, fúrót, sarokcsiszolót és akkumulátor töltőt vitt át magához, mindent az ágyneműtartóba tett, majd másnap túladott a dolgokon.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 23 éves férfi ellen lopás vétség miatt indított büntetőeljárást – írja a Police.hu.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés