Főnixmadárént támad újra a békéscsabai Deja-vu együttes

deja vu együttes interjú Fotó: Körös Hírcentrum

Makó Évát és Fazekas Ferencet talán nem is kell bemutatni, hiszen a több, mint 20 éve működő békéscsabai
dance együttes, a Deja-vu jó pár dalával meghódította már az elektronikus tánczene kedvelőinek szívét.

Évi 2003-ban kezdett foglalkozni komolyabban az énekléssel, Feri pedig az általános iskola alsó tagozatában került
kapcsolatba a hangszerekkel. A Deja-vu együttes 1999-ben indult hódító útjára, majd a második énekesnő, a néhai Petényi Boglárka után érkezett az együttesbe Makó Éva. Azóta több tagcsere is történt az együttesben.

hirdetés

Jelenleg Makó Évi és Fazekas Feri mellett Évi öccse, Makó Dávid is aktív tagja lett a csapatnak, aki eredetileg, mint DJ tevékenykedett, majd 6-7 évvel ezelőtt elkezdett komolyabban dalszövegeket írni, illetve rappelni és nemrégiben, amikor Felföldi Zsolt elhagyta az együttest, egyértelmű volt, hogy Dávidot szeretnék harmadik tagnak.

Évi és Feri elárulták, hogy a közeljövőben ismét bővülni fog a Deja-vu: Vanyó Szilárd gitáros is csatlakozik hozzájuk. Hamarosan pedig megjelenik a Deja-vu együttes vadonatúj albuma “Főnix” címmel.

Évi megosztotta velünk, hogy az elmúlt években sok DJ és producer dalában és klipjében is közreműködött vendég énekesnőként. Feri pedig kizárólag a Deja-vu zenei és szövegi világára koncentrál. Dalaik a jókedvről, a buliról, a szeretetről, a szerelemről és csalódásokról szólnak. A Deja-vu a saját dalaik mellett feldolgozásokat is elő szoktak adni, hiszen fontos számukra, hogy minden réteget meg tudjanak fogni.

Meséltek arról is, hogy nemrégiben kétszer is kijutottak Amerikába, először egy floridai magyar fesztiválra, majd rá
pár napra egy helyi magyar szervező rendezvényére.

Noha keveset járnak össze helyi zenészekkel, mégis igyekeznek jó viszonyt ápolni másokkal és tiszteletben tartják a különböző zenei izléseket, zenei stílusokat. Határozottan elutasítják a politikát és ha voltak is ilyen jellegű rendezvényen, szereplést kizárólag a zene, illetve a közönség szeretete miatt vállaltak. Menedzserük nincs, minden fellépést maguknak szerveznek.

A beszélgetés itt hallgatható meg: