A Közgé is felkészült a csütörtöktől kötelező lázmérésre

lázmérés, Közgé, Belföld, Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

A tanároknak és a diákoknak egyaránt kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor október elsejétől.

hirdetés

A lázmérés alapvetően kézi digitális eszközökkel történik, de azokban az iskolákban, ahol nagy a létszám, alternatív megoldásokat alkalmaznak. Van, ahol fali automata hőmérőt helyeztek üzembe, a legnagyobb intézményekben pedig hőkapukat szerelnek fel.

hirdetés

Paláncz György, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója elmondta, az intézmény öt darab érintés mentes hőmérőt szerzett be. Minden iskolai dolgozó és diák kötelezően átesik majd a mérésen.

Amennyiben valakinél 37,8 foknál magasabb hőmérsékletet mérnek, meg kell tenni a megfelelő lépéseket. Fontos: ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus “megérkezett” az iskolába. Ebben az esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell. Az intézménybe egyébként több mint 770 diák jár, ám két telephelyen oszlik meg ez a létszám.

Paláncz György hozzátette: az eddig is kötelező kézfertőtlenítéssel párhuzamosan történik majd a testhőmérés, ezért nem számítanak arra, hogy a korábbiaknál jelentősebben megnőne a beléptetés ideje. Elmondta azt is, hogy amennyiben vissza kel állni a digitális oktatásra, az intézménynek lesz egy platformja, amit a tanárok és a diákok is elérnek majd. Ezen a felületen valósulnak meg az online órák és a tananyagok is ide kerülnek feltöltésre.

 

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés