Eltiltás hatálya alatt vezetett egy szarvasi férfi

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt állított bíróság elé a héten a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 26 éves büntetlen előéletű szarvasi férfit, akit a Békéscsabai Járásbíróság ezért jogerősen 150.000.-Ft pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől 1 év 6 hónap időtartamú eltiltásra ítélt – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság a 2022. szeptember 16-án jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte és 12 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. A bíróság a döntését a 2022. szeptember 16-án a Békéscsabai Járásbíróság Békéscsaba, Árpád sor 4. szám alatti épületében tartott tárgyaláson a terhelt jelenlétében hirdette ki, aki a döntést tudomásul vette. A bíróság a tárgyaláson a terheltet a döntés jogerőre emelkedéséről tájékoztatta, aki ily módon az eltiltásról és annak tartamáról tudomást szerzett

hirdetés

. Ennek ellenére a férfi 2023. március 01-én, a délutáni órákban – tudva a közúti járművezetéstől eltiltás tényéről és annak tartamáról – beült a tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal, azt vezetve Békéscsaba lakott területén belül közlekedett. 15 óra után nem sokkal Békéscsabán, a Fövenyes utcában a rendőrök megállították és intézkedés alá vonták, majd előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányság épületébe.