Szűcs Luca is negyeddöntős

Szűcs Luca negyeddöntős

Márton Annát követve Szűcs Luca is bejutott a negyeddöntőbe a női kardozók hétfői olimpiai versenyében.

A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó a második mérkőzésén a világranglistán kilencedik, tavaly vb-bronzérmes bolgár Joana Ilievával mérkőzött, és 15-10-re győzött. Szűcs Luca olasz, a tavalyi világbajnokságon bronzérmes, a világranglista kilencedik Ilieva pedig japán ellenfelet búcsúztatott a 16 közé jutásért egyformán 15-10-es győzelemmel. Kettejük asszója a bolgár vívó találataival indult, a magyar kardozó 3-0-nál szépített, majd miután feljavult a lábmunkája 4-4-nél egyenlített. Szűcs Luca lendületben maradt, sokkal gyorsabbnak bizonyult ellenfelénél, összességében 7-1-es szériát produkált, így 8-4-nél jöhetett a pihenő.

hirdetés

A folytatásban Ilieva többet kockáztatott, feljött 9-8-ra, a magyar vívó ekkor szerelésigazítással próbálta megtörni a lendületét. Ez bevált 12-8 következett, majd felváltva estek a találatok, és ismét 15-10-es magyar siker lett a vége.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek az olimpián, és hogy egyéniben is indulhatok, nincs rajtam teher, amit tudok, azt megpróbálom megmutatni.” – mondta Szűcs Luca, hozzátéve, következő ellenfele, a francia Sara Balzer ellen megpróbálja majd a külvilágot kizárni, mivel a hazai vívókat hatalmas hangzavarral bíztatják a a nézők. Szűcs Luca a nyolc között 15.55-kor lép pástra.

Eredmények, női kard:
———————–
a 64 között:
Márton Anna-Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10
a 32 között:
Szűcs Luca-Martina Criscio (olasz) 15-10
Pusztai Liza-Michela Battiston (olasz) 15-12
Márton Anna-Lucia Martin Portugues (spanyol) 15-8
a 16 között:
Márton-Pusztai 15-7
Szűcs-Joana Ilieva 15-10

Ambrus Gábor/MTI

Fotó: Párizs, 2024. július 29. Szűcs Luca, miután győzött a bolgár Joana Ilieva ellen és a anegyeddöntőbe jutott a legjobb 8 közé jutásért vívott asszójában a női kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 29-én. MTI/Illyés Tibor

MTI