Orosházáról étkezik a segítség Ötvöskónyiba

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Januárban életveszélyes kutyatámadás ért Ötvöskónyiban egy húgát védő fiút, mely olyan eseménysorozatot indított el, aminek hatására február 8-án egy adományokkal teli teherautó indul Orosházáról a Somogy megyei községbe.

A Facebookon találkozott a kutyatámadás esetével az orosházi Halmai Endréné, Éva, akit mélyen felkavart a tragédia, hiszen a húgát védő fiú három kutyának esett áldozatul, ami miatt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Éva szeretett volna segíteni, így a közösségi oldalon hívta fel az esetre és a segítségnyújtásra a figyelmet, aminek köszönhetően már aznap megérkeztek az első felajánlások az ismerősöktől. Ezután felvette vele a kapcsolatot egy fiatalember, akitől megtudta, hogy az tragédiát elszenvedett családnál még rosszabb helyzetűek is élnek a faluban, emiatt Éva úgy döntött, kibővíti a gyűjtést a többi rászorulóra is. Facebook csoportot hozott létre, ahová temérdek felajánlás érkezett, majd megkereste őt Benedek Szilvi a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületétől, hogy ő is felajánlja segítségüket.

hirdetés

Rengeteg holmi gyűlt össze, köztük játékok, tűzhely, mikrohullámúsütő, tv, élelmiszerek és ruhaneműk is. Egy részét személyesen hozták, mások postán küldték az adományokat, amiket az indulásig egy ideiglenes tárolóhelyen raktároznak. A következő nagy öröm az volt, mikor Évát megkereste egy orosházi szállítmányozó cég, hogy ők mindenestől vállalják a fuvart, beleértve a sofőrt, autót, fuvardíjat is, így a fuvarköltséget a még szükséges dolgok vásárlására fordíthatták.

A tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, tészta, rizs, stb.) azonban még mindig kevesebb van, így ha valaki tud segíteni, február 8-ig még várják az adományokat a Széchenyi tér 3. szám alá.

Szóljon hozzá!

41 − = 37