Leclerc: Mókásan indult, ám katasztrófa lett a vége

leclerc, ferrari Fotó: Kaiser Erika

Charles Leclerc elismerte túl korán és túl sok kockáztatott vállalt a Monacói Nagydíj első felében, ezért sikerült katasztrofálisan a versenye. A monacói versenyző úgy gondolja a rossz rajtpozíciója hozta ilyen nehéz helyzetbe.

A Ferrari fiatal pilótája ezen a hétvégén nagy nyomással a vállán versenyzett. Hazai futamán, egy vörös autóban, rengeteg elvárás irányult felé. Az időmérőn csapata miatt került nehéz helyzetben, már a Q1-ben búcsúznia kellett, mert a Ferrari eltaktikázta magát, és nem küldték ki Leclerc-t, hogy biztosítsa továbbjutását, inkább várakoztak a bokszba, aminek kiesés lett a vége. A 16. időt autózta a 21 éves pilóta, ám Giovinazzi büntetése miatt egy helyet előre lépett, így a 15 pozícióból várhatta a rajtot.

hirdetés

A futamon Leclerc agresszívan támadni kezdte ellenfeleit, elsőként Landon Norrison fűzte át magát, majd jött Romain Grosjean. A franciát a La Rasscasse kanyarban előzte meg, a következő áldozata Nico Hülkenberg lett, ám a németen már nem tudott túljutni a Ferrari versenyzője. Ugyanúgy, és ugyanott próbálta átrágni magát a Renault pilótáján, mint Grosjeanon, ám ennek az esetnek a vége azt lett, hogy érintette a falat, minek következtében megsérült a padlólemeze és defektet kapott. Mire Leclerc a bokszba ért, addigra a pályát teleszórta leváló abroncsának darabjaival, ezért a Safety Carnak is tiszteletét kellett tennie a versenyen. A Scuderia még próbálta menteni a menthetőt, ám vezethetetlené vált a megsérült autó, így a monacói kénytelen volt feladni a versenyt.

,,Nagyon nehéz nap volt, ám ahogy mondtam az időmérő után és a futam előtt, ma nagyon sok kockázatot fogok vállalni azért, hogy jó eredményt érjek el, az elején még jó móka volt, ám a történet végül katasztrofálisan végződött. Ám ez Monaco átka, ha a 15. helyről rajtolsz, főleg annak tekintetében, hogy ez a pozíció nem tükrözte a valódi sebességünket.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

4 + 2 =