Lopni vitte élettársa gyermekeit a sarkadi nő, vádat emeltek ellene

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség több lopás, rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 25 éves sarkadi nő ellen, aki élettársa gyermekeit is felhasználta bűncselekmények elkövetéséhez.

A letartóztatásban lévő fiatal nő 2018. július 16-án egy sarkadi kiskereskedelmi áruházban különböző fogyasztási cikkeket vett magához 4.315 forint értékben, majd azokat az előzetes megbeszélés alapján a bejárati forgóajtó felett kiadta élettársa gyermekkorú fiának, azonban a lopáson tettén érték őket. Ugyanide ment lopni és ismét rajta kapták a nőt 2018. augusztus 10-én is, amikor egy 529 forint értékű fogkrémet rejtett a táskájába, amit az élettársának a gyermekkorú leánya végignézett.

hirdetés

Fél órával később elmentek egy sarkadi játékboltba, ahol a nő a gyermekkel megbeszélte, hogy eltereli az eladó figyelmét, ezalatt a lány különböző játékokat visz ki az üzletből. Amíg a nő az eladóval beszélt, a gyermek 13.400 forint értékben egy gumi gyermekmedencét és egy felfújható gumi unikornist vitt ki a boltból.  Miután a boltból távoztak, a tulajdonos észlelte a lopást, ezért utánuk ment kerékpárral, és egy dohányboltnál érte utol őket. Ekkor a gyermek kerékpárjának kosarából a sajátjába helyezte át a medencét, majd távozni akart, azonban a nő visszavette a medencét, a férfit szidalmazni kezdte, agresszívan, támadólag lépett fel vele szemben, megöléssel fenyegette. A sértett ekkor a rendőrséget hívta, és kiérkezésükig visszatartotta a terheltet és a gyermeket.

A nő ezen cselekményeken túl 2018. június 29-én egy sarkadi ingatlanba ment be, ahonnan 28.000 forint készpénzt vitt el, míg 2018. október 12-én egy iskola elől lopott el egy 10.000 forint értékű kerékpárt.

A nővel szemben három rendbeli lopás, rablás és két rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, a halmazati szabályok alapján a kiszabható büntetési tételkeret 2-12 évig terjedő szabadságvesztés.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő, korábban szintén rablás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, így különös visszaesőnek minősülő nővel szemben – teljeskörű beismerése esetére – börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására irányuló mértékes indítványt terjesztett elő – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!

− 1 = 2