Galbács Mihály volt helyi fideszes képviselő kitálalt a gyulai elitről

görgényi, gyula, galdács

Galbács Mihály volt helyi fideszes képviselő kitálalt a gyulai elitről. A Partizán által készített videóban beszél arról, mikor és miért mentek félre a dolgok Gyulán.

„Elég szégyennek tartom, hogy Gyulán pillanatnyilag erről kell beszélni, hogy vannak olyan gazdasági érdekkörök, akik nem tisztességesen, nem a játékszabályok szerint nyerik és végzik a feladatukat. Ehhez asszisztál egy testület. Jóhiszeműen, vagy félelemből, ezt nem tudom, de a két alpolgármester (Kónya Istvánnal és Alt Róberttel) és a polgármester (Görgényi Ernő) úgy zárja a dolgot, hogy abba senki bele ne tudjon látni és a frakció se beszéljen bele” – fogalmaz Galbács.

hirdetés

Hozzáteszi: „nagyon nehezen lehet megmagyarázni olyan dolgokat, hogy egy vállalkozó 90%-át nyerje az önkormányzati közbeszerzéseknek.” Galbács itt Piskolty Tiborra, a Fúzió Kft. és az Innoconsys Kft. tulajdonosára céloz. A két cég 2016 és 2018 között több mint 1 milliárd forint pluszt termelt, jóval többet, mint az azt megelőző években. Szerint ez a növekedés együtt mozog a város által a pályázatokba pumpált extra pénzek növekedésével.

„A városban azt mondják hogy 10% Görgényié, 20% meg a többié, de abból is kap Görgényi. Ha megnézem a mérlegadatokat, a lehetősége megvan, hogy így felosszák a dolgokat. Ha egy 100 milliós munkához még hozzáteszünk 30 milliót, akkor már egy 10-20%-ot ki tudnak belőle szakítani. (…) Profi módon intézik a dolgaikat.”

Partizán

A videóban kitér arra is, hogy Piskolty gyerekkori barátja, Csizmadia Imre bizottsági tag a közbeszerzési bizottságban, testvérének felesége pedig a polgármester felesége.

Az ügy még csütörtökön robbant ki, Galbács egy Orbán Viktornak szánt, 20 oldalas dokumentumban vázolta az üzleti kör és a városvezetés összefonódását. Mint ahogy a videóban fogalmaz, nem akart a sajtóhoz fordulni, a Fideszen belül próbálta volna “lerendezni a dolgot.” A dokumentum Orbán Viktor titkárságáról Kubatov Gábor pártigazgatóhoz, Kovács József területi országgyűlési képviselőhöz került, majd több médiumhoz is eljutott.

Galbács úgy gondolja, a felsővezetés szemében Görgényiék megbuktak, mert nem tudták úgy intézni a dolgokat, hogy az ne kerüljön ki a nyilvánosság elé.

„Nem lenne szabad megengedni ezeket a folyamatokat. Nem sok változtatás kell. 2-3 embert kell kitenni és akkor egy 30 ezres város hangulata és morálja megváltozna. 21 év után most azt mondani, hogy rosszul csinálta itt helyben a Fidesz, szar érzés” – fogalmazott. Elmondta azt is: úgy érzi, tennie kell valamit és függetlenként fog indulni, ha a Fidesz nem lép az ügyben.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere a vádakra Facebook oldalán reagált. Mint írja, feljelentést tett a bíróságon Galbács Mihály ellen rágalmazás bűncselekménye miatt.

„Még el sem kezdődött a kampány, de egy jól meghatározható kör máris aljas lejárató kampányt indított ellenem, belekeverve a családomat is. A rágalmazási per után kártérítési pert is indítok Galbács ellen, és a Galbács rágalmait híresztelők ellen, a megítélt sérelemdíjat a Galbács által megkárosított gyulai futball utánpótlás-nevelés javára ajánlom fel” – írja.

Frissítés: Galbács Mihály bejelentette: független polgármesterjelöltként indul Gyulán. Erről itt írunk.

Szóljon hozzá!

86 − = 78