Galbács Mihály bejelentette: független polgármesterjelöltként indul Gyulán

galbács

Csóka-Szűcs János, a Kossuth Körök választókerületi koordinátora a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, Galbács Mihály polgármesterjelöltet indítják Gyulán, az őszi önkormányzati választásokon.

Galbács neve a múlthéten lett ismert az országos médiában. Egy Orbán Viktornak szánt, 20 oldalas dokumentumban vázolta egy üzleti kör és a gyulai városvezetés összefonódását. A dokumentum végül több portálhoz is eljutott és lett beszédtéma az országban. Később Galbács a Partizánnak adott exkluzív interjút, ahol részletesebben is beszél arról, mikor és miért mentek félre a dolgok Gyulán. Erről itt írtunk korábban.

hirdetés

A sajtótájékoztatón Csóka-Szűcs János elmondta, Gyulán a Kossuth Kör az önkormányzati választásokon önállóként elindulna, lehetőleg több párt támogatásával. „Célunk, hogy a város fejlődését gátoló, nem etikus, bár jogszerű pályázati rendszert megváltoztassuk. Legyen teljesen nyílt pályázat és ne a családi-baráti fokozatok döntsék el azt, hogy ki juthat munkához” – fogalmazott.

Galbács Mihály a következőket mondta: „ha változást szeretnénk Gyulán, akkor ezt nekünk kell véghezvinni. Ehhez a változáshoz szükséges Gyula város polgárainak támogatása is. (…) Én, mint képviselő igyekszem az eddigi tudásom, tapasztalatom és magam személyébe hozzátenni ehhez a változáshoz”

Hozzátette: az utolsó percig próbált belülről változtatni a helyzeten, de nem sikerült. „A város lakossága megismerte a problémákat, amin változtatni kell. Nagyon bízok abban, hogy sokan fognak hozzám csatlakozni pártállástól függetlenül. Remélem, hogy ezt az 50 napos küzdelmet végig tudjuk vinni és bízom benne, hogy változást tudunk elérni a következő ciklusban.”

Ha Galbács a jelölőszelvényeket összegyűjti és leadja, akkor a FIDESZ alapszabálya szerint tagsága automatikusan megszűnik.

 

Szóljon hozzá!

58 − = 48