Közös járőrszolgálatot látnak el aradi és békéscsabai rendőrök

békéscsabai Fotó: police.hu (archív)

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei két napon át látnak el közös járőrszolgálatot a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival.

A magyar-román együttműködés keretében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot. A román rendőrök az elmúlt hónapban Gyulán teljesítettek szolgálatot, 2019. augusztus 22-én és 23-án pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányság közlekedési rendőreivel dolgoztak együtt.

hirdetés

A közúti ellenőrzések alkalmával kiemelt figyelmet fordítanak az okmányok, engedélyek meglétére, érvényességére. Továbbá a passzív biztonsági eszközök használatára, a személy- és áruszállítási szabályok betartására. Emellett a nemzetközi forgalomban közlekedő, nem kellően kipihent állapotban volán mögött ülő járművezetőket is ellenőrzik. A rossz műszaki állapotú járművek kiszűrésére is nagy hangsúlyt fektettek. A közös járőrszolgálat nem csupán a nyelvi nehézségek leküzdésében segít, de jó alkalom arra is, hogy a két ország rendőrei tapasztalatot cseréljenek és jó kapcsolatot alakítsanak ki egymással.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

1 + 1 =