Kétszázhúsz diák juthat munkához a Sarkadi járásban

diákmunka, nyári, Sarkadi, diákok, diákmunka, munkaerőpiacon Fotó: Pixabay

Legkevesebb kétszázhúsz 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát a kormány támogatásával július-augusztusban a Sarkadi járásban.

A kormány idén 3 milliárd forintos keretösszeggel indította el a Nyári diákmunkaprogramot. Így július 1. és augusztus 30. között országosan több mint 21 ezer diák juthat munkához és jövedelemhez. A program keretében Békés megyében legkevesebb kétezer 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló végezhet nyári diákmunkát. Ennek megvalósításához a kormány 278.932.500 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

hirdetés

A tanulók a programban két típusú – önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén folytatott – diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál akár napi 8 órában is dolgozhatnak.

A diákoknak a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán kell kérniük a nyilvántartásba vételüket. A munkáltatók a tervezett foglalkoztatás kezdetét megelőzően ugyanott nyújthatják be munkaerő-igényüket, amelyben meg kell határozniuk a foglalkoztatni kívánt létszámot, illetve a szakmát, a foglalkoztatási területet pedig megadhatják. A nyári diákmunkaprogram részleteiről a https://www.munka.hu/ oldalon vagy a járási hivatal foglalkoztatási osztályán tájékozódhatnak az érdeklődők – írja a bekesijarasok.hu.