Ma lenne 72 éves Freddie Mercury

Freddie Mercury Emlékmű – Montreux, Svájc

72 évvel ezelőtt, 1946. szeptember 5-én látta meg a napvilágot, Farrokh Bulsara, azaz Freddie Mercury. A legendás énekes 27 éve nincs köztünk.

A Queen rockegyüttes egykori énekese és dalszerzője 1987-ben fertőződött meg HIV-vírussal, amely négy évvel később a halálát okozta. Mercury eleinte együttese tagjai előtt is titkolta betegségét, ugyanakkor érzékelhető volt, hogy valami nincs rendben. Megritkultak a nyilvános megjelenései és a fellépések is, némileg elzárkózott a külvilágtól. A stúdiómunkálatokkal azonban nem álltak le. Az 1989-ben készült lesifotókon jól megfigyelhető volt súlyvesztése és ziláltsága, így megindultak a találgatások egészségi állapotával kapcsolatban. A sajtóban ekkor már arról cikkeztek, hogy vélhetően AIDS-ben szenved a Queen frontembere.

hirdetés

Zenésztársainak 1989. májusában, míg a nyilvánosságnak 1991. novemberében, egy nappal halála előtt mesélt betegségéről. Halálát végül a betegség következtében kialakult tüdőgyulladás okozta. Freddie Mercury 1991. november 24-én, 45 éves korában hunyt el.

A zenei világ legendás alakjáról életrajzi film is készült, ami a Bohém rapszódia címet kapta. A film a hazai mozikban idén novemberben kerül bemutatásra.

Szóljon hozzá!

5 + 3 =