Massa jól teljesített az első Formula E-s tesztjén

massa Fotó: LAT/Formula E

Felipe Massa úgy érzi, jó munkát végzett az első Formula E-s tesztjén. A brazil elkezdte a felkészülést, ugyanis a következő szezontól a Venturi csapat színeiben fog versenyezni az elektromos szériában.

hirdetés

A brazil, aki Forma-1-es karrierje során 11-szer állhatott a dobogó legfelső fokán, egy három éves szerződést írt alá a monacói csapattal májusban.

hirdetés

„Nagyon gyorsan megtanultam pár dolgot, különösen a gumik és az akkumulátor használatát. Azt, hogy hogyan kell használni őket az időmérőn és a versenyen, szóval eddig minden a tervek szerint alakul” – mondta Massa. „Sok nap van még a tesztünkből, amit nagyon várok. Azonban a pályákat még nem nagyon ismertem, de a Venturi szimulátorának segítségével fontos tapasztalatokat szereztem.”

A 37 éves brazil szerint a versenyzőknek könnyebb dolguk lesz majd második generációs autóval, mint az előző év autóival. Massa szerint a második generációs autókban sokkal hatékonyabbak a fékek.

„Ez az autó, sokkal jobban vezethető a korábbiaknál. Rengeteg területen fejlődött, például a fékek hatékonyságában. A több motorerő és a jobb gumik segítségével, sokkal könnyebb vezetni az autót, azonban még mindig sok dolog van, amit meg kell hogy tanuljak.”

A brazil nagyon várja majd az utcai versenyeket, ugyanis a Forma-1-ben is szerette az utcai pályákat. Reméli, hogy ez majd az előnyére válhat majd itt a Formula E-ben.

„Szeretem az utcai pályákat. Igaz, hogy csak Valenciában sikerült utcai versenyt nyernem még 2008-ban, de a monacói futamot is behúzhattam volna, ha Lewisnak nincs akkora mázlija.” – véli a brazil. „Van pole pozícióm Szingapúrból, dobogós helyezéseim Monacóból, szóval igen is számolni kell majd velem az utcai versenyek során, ugyanis nagyon jól érzem magam az ilyen helyszíneken,” – zárta a beszélgetést a brazil.

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =