Bern adhat otthont a 2019-es Svájci ePrixnek?

Fotó: LAT/Formula E

Bern lehet a Svájci ePrix új helyszíne a Formula-E-ben, miután Zürichben nem a tervezett időpontban tartották az idei ePrixet, ugyanis a verseny időpontjában más rendezvények is voltak a városban.

A Züri-Fascht fesztivált minden harmadik évben rendezik meg Zürichben. A következő ilyen fesztivált 2019 júliusában rendezik majd, szinte rögtön a Zürich Pride Fesztivál után. A zürichi kormány a weboldalukon azt írta, hogy „ha még több programot szerveznének Zürichben, az túl nagy teher lenne a lakosság számára. Ráadásul a fesztivál rengeteg olyan utcát érint, ami a zürichi utcai pálya része.

A Formula-E vezetősége tisztában van vele, hogy másik helyszín után kell néznie Svájcban, ha továbbra is szeretnének ePrixet szeretnének rendezni az alpesi országban. A jövő évi naptárban a svájci hétvége június 9-én lesz megrendezve. Az új versenyhelyszín valószínűleg Svájc fővárosában, Bernben kerül majd megrendezésre, ugyanis Bern polgármestere támogatja a Formula-E-s verseny megrendezését.

A zürichi kormány állítása szerint 2020-ban visszatérhet az ePrix a városukba, azonban egy teljesen más helyen lenne megrendezve, ugyanis rengeteg probléma volt a verseny szervezésével és az építkezéssel. A tavalyi Svájci ePrixet az Audi brazil versenyzője, Lucas di Grassi nyerte.

„Sajnálatos módon nem sikerült megegyeznünk a város vezetésével a verseny lehetséges időpontjáról a következő szezonban, azonban lehet, hogy 2020-ban újra Zürich adhat majd otthont a Svájci ePrixnek,” – mondta a Formula-E egyik szóvivője.

„A tavalyi ePrix óriási sikert aratott Svájcban is és nemzetközileg is, ugyanis a az esemény rengeteg szurkolót, szponzort és még a médiát is rendkívüli mértékben lenyűgözte. Erre természetesen a többi svájci város is felfigyelt és az embereink már tárgyalnak velük, mint lehetséges új helyszínekkel.

„Jelen pillanatban a legfejlettebb technikai és kereskedelmi háttérrel rendelkező város lehet majd a befutó. Az, hogy a Formula-E képes volt a motorsport világát visszahozni Svájcba több mint 60 év után, csak büszkék lehetünk rájuk,” – véli a Formula-E szóvivője.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.