Bern adhat otthont a 2019-es Svájci ePrixnek?

Fotó: LAT/Formula E

Bern lehet a Svájci ePrix új helyszíne a Formula-E-ben, miután Zürichben nem a tervezett időpontban tartották az idei ePrixet, ugyanis a verseny időpontjában más rendezvények is voltak a városban.

A Züri-Fascht fesztivált minden harmadik évben rendezik meg Zürichben. A következő ilyen fesztivált 2019 júliusában rendezik majd, szinte rögtön a Zürich Pride Fesztivál után. A zürichi kormány a weboldalukon azt írta, hogy „ha még több programot szerveznének Zürichben, az túl nagy teher lenne a lakosság számára. Ráadásul a fesztivál rengeteg olyan utcát érint, ami a zürichi utcai pálya része.

hirdetés

A Formula-E vezetősége tisztában van vele, hogy másik helyszín után kell néznie Svájcban, ha továbbra is szeretnének ePrixet szeretnének rendezni az alpesi országban. A jövő évi naptárban a svájci hétvége június 9-én lesz megrendezve. Az új versenyhelyszín valószínűleg Svájc fővárosában, Bernben kerül majd megrendezésre, ugyanis Bern polgármestere támogatja a Formula-E-s verseny megrendezését.

A zürichi kormány állítása szerint 2020-ban visszatérhet az ePrix a városukba, azonban egy teljesen más helyen lenne megrendezve, ugyanis rengeteg probléma volt a verseny szervezésével és az építkezéssel. A tavalyi Svájci ePrixet az Audi brazil versenyzője, Lucas di Grassi nyerte.

„Sajnálatos módon nem sikerült megegyeznünk a város vezetésével a verseny lehetséges időpontjáról a következő szezonban, azonban lehet, hogy 2020-ban újra Zürich adhat majd otthont a Svájci ePrixnek,” – mondta a Formula-E egyik szóvivője.

„A tavalyi ePrix óriási sikert aratott Svájcban is és nemzetközileg is, ugyanis a az esemény rengeteg szurkolót, szponzort és még a médiát is rendkívüli mértékben lenyűgözte. Erre természetesen a többi svájci város is felfigyelt és az embereink már tárgyalnak velük, mint lehetséges új helyszínekkel.

„Jelen pillanatban a legfejlettebb technikai és kereskedelmi háttérrel rendelkező város lehet majd a befutó. Az, hogy a Formula-E képes volt a motorsport világát visszahozni Svájcba több mint 60 év után, csak büszkék lehetünk rájuk,” – véli a Formula-E szóvivője.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

43 − = 38