Mick Schumacher vezethette a demo DTM Mercit

mick Fotó: DTM

Megtehetett pár kört Mick Schumacher a Nürburgringen a Mercedes-AMG DTM demo autójával. A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiának ez volt az első alkalom, hogy kipróbálhatta magát egy túraautóval.

hirdetés

A bemutatkozó után így nyilatkozott Mick Schumacher:
“Nagyon élveztem. Ez egy remek alkalom volt arra, hogy ezt is megtapasztaljam. Nagyon köszönöm mindezt Gerhard Bergernek, aki lehetővé tette ezt. Nagyon meggyőző a DTM autó ereje. Ezen időjárási körülmények között ebben meg legalább melegebb volt, mint a Formula-3-as autóban. Nagyon izgalmas volt, hogy a mélyvízbe dobtak. Pascal Wehrlein tudása pedig a háttérből kifejezetten segített. Például a féknyomással kapcsolatban adott nekem tippeket.”

Gerhard Berger így vélekedett a bemutatóról:
“Az ITR-es srácok találták ezt ki. Izgatott a dolog, támogattam, ahogy a Mercedes-AMG is, aztán megcsináltuk. Mick nagyon jól dolgozik a Formula-3-ban, és megszerezte az első győzelmeit is ott. Nézem a srácot, és egyre inkább mutatja a schumacheri géneket, és ahogy ma élvezte vezetni a DTM autót, az örömmel töltött el. Michael Schumacher egy legenda, ő a legjobb Forma-1-es versenyző.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1