IV. Nemzetközi Rendőr Lovasverseny – 2018. szeptember 23.

Fotó: Lovasok.hu

Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága után sem állhat meg az élet, ezúttal a rendőrlovak foglalják el a lovaspályát: ezen a településen idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Rendőr Lovasverseny és Konferencia szeptember 23-án 10 órától.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. számára kiemelten fontos feladat a nóniusz lovak tenyésztése, hasznosítási lehetőségeinek felfedezése. Egyik ilyen terület a rendőrség, polgárőrség, ahol úgy tűnik, valóban be tudott illeszkedni ez a magyar lófajta. Kiváló idegrendszere, szervezeti felépítése alkalmassá teszi erre a feladatra. Talán ezért is nagyszerű helyszín a Ménesbirtok a

A rendőr-, valamint a polgárőr lovasok először egy díjugrató pályán mérik össze erejüket, majd egy ügyességi pályát kell teljesíteniük. Ez utóbbin természetes akadályok, és egyéb nehezített feladatok várják az indulókat. A megmérettetés igen látványos lesz, és a szervezők számos kísérő programmal készülnek a kilátogatóknak. A Készenléti Rendőrség Zenekarának koncertjét hallhatják, a Készenléti Rendőrség emellett technikai bemutatóval is készül, de lesz kirakodóvásár, és a mezőhegyesi ötösfogat is bemutatkozik.

Pontos helyszín: 5820 Mezőhegyes, Hársfa utca, lovaspálya

A részletes program a plakáton olvasható!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.