A BRSE Csehországban játszik holnap

brse Fotó: BRSE / Facebook

Kedd reggel ismét útnak indul a BRSE felnőtt csapata, hiszen szerdán 17 órától Csehországban vívják első mérkőzésüket a MEVZA Cup 2018/19-es kiírásában.

Ellenfelük a tavalyi békéscsabai MEVZA Final Four ezüstérmes csapata, az VK UP Olomouc lesz. Riválisuk remekül használta ki a legnagyobb cseh klub, a korábban állandó Bajnokok Ligája szereplő Prostejov financiális megingását. Szépen megerősítette keretét, gyakorlatilag minden posztra két azonos képességű játékosa van Jiri Teply mesternek.

Julie Kovárová személyében klasszis liberó érkezett, a távozó horvát válogatott René Sain helyére. Center poszton pedig Trnková Veronika jelentős erősítés, hiszen a 22 éves játékos, fiatal kora ellenére tapasztalt a nemzetközi porondon, karrierje alatt többször játszott a BL csoportkörében. Az igazolások ellenére az Olomouc némi meglepetésre vereséggel kezdte a MEVZA Cup sorozatot. Hosszú játszmákban, szoros csatában maradtak alul 3-1-re Mariborban.

A felek már találkoztak idén, a prágai felkészülési tornán 3:1 arányban győzött a cseh alakulat egy nívós mérkőzésen, de ott még egyik szakvezető sem fedte fel a teljes taktikai repertoárt.

A BRSE csapatában Sebestyén Flóra sérült, miként Bodovics Hanna és Ksenija Ivanovic játéka is közvetlenül a találkozó előtt dől majd el. Az összecsapással kapcsolatban Kormos Mihály szakmai igazgató, illetve Tálas Zsuzsanna, a BRSE csapatkapitánya nyilatkozott.

Kormos Mihály: Levontuk a szombati Újpest elleni találkozó tanulságait, s immár teljes mellszélességgel az Olomouc elleni mérkőzésre készülünk. A szezon előtt is tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de mi vállaltuk a 4 sorozatban való szereplést, ami rengeteg utazással és jelentős megterheléssel és olykor vereségekkel is jár. Augusztustól kezdve komoly munkát végzett a csapat, hiszem és tudom, hogy ennek ki kell jönnie.

Tálas Zsuzsanna: egy profi csapat legfőbb ismérve, hogy fel tud állni egy-egy kudarc után. Alaposan kielemeztük az elkövetett hibákat, tudjuk, hogy mi vezetett a szombati vereséghez. Címvédőként határozott szándékunk, hogy mind a bajnokságban, mind pedig a MEVZA Kupában megvédjük elsőségünket, ezért dolgozunk nap, mint nap. Az út elején járunk, akad még csiszolni való a játékunkon és vannak hiányzóink is, de ez nem lehet kifogás. Együtt és egymásért, szerdán győzelemre törünk Olomoucban!

Az összecsapást a szlovák Igor Schimpl, Miroslav Jurácek kettős vezeti majd.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.